Katter som söker hem

 

 

Är ni intresserad av att adoptera en katt från oss är ni välkomna att maila oss på,

katter.hbg@outlook.com 

Beskriv vilken katt ni blivit intresserad av och hur er levnadssituation ser ut. Därefter tar vi kontakt med er och vi kan då bestämma när ni kan hälsa på katten i stödhemmet. Känns allt rätt efter besöket och ni väljer att adoptera kommer vi att skriva ett adoptionskontrakt med er och hur avgiften ska betalas. 

 

Adoptionsavgifter

För att vi ska kunna fortsätta hjälpa andra katter tar vi ut en adoptionsavgift på 1500 kr. 

 

Kattungar

 

Minella (hona) är runt 5,5 månad och hittades utanför Helsingborg med sin mamma Gloria. Hon är en levnadsglada liten katt som söker efter sitt hem.

 

Kanel & Lill-Micke är två underbara små hankatter som är cirka 6 månad och redo att flytta. De hittades tillsammans med sin mamma Sol i Helsingborg. 

 

 

Tingade!

Mio och Lycke är två kattungar som är cirka 4 månader gamla. De fångades in utanför Klippan och kom till ett stödhem där det har visat sig vara två riktiga kelgrisar <3 

 

Tingad!

Tussen hittades i Ängelholm på företaget Däckia där hon hade sökt sig in på deras lager. Tussen är en jättekelig liten honkatt på ca 5-6 månader. Just nu bor hon i ett stödhem med katten Alice, antingen vill de hitta ett gemensamt hem eller få en kattkompis i sitt nya hem. 

 

Vuxna katter

Goliat är en stor hankatt som fångades i Kattarp. Vid infångandet märktes att han hade problemmed sin andning och utreds nuför astma. Han är en försiktig kille som behöver tid och tålamod. 

 

Ringo fångades i Revingehed och tanken var att han skulle släppas tillbaka som Tnrm katt. När han kom till veterinären hade han jättekraftig öronskabb och behövde bli medicinerad för detta så han fick stanna kvar i sitt stödhem. Ringo tycker om klappar, gos och ligga under madrassen <3 

 

 

Reeva och (Rihanna är tingad) fångades in i Revingehed under hösten 2018. Båda tjejerna är cirka 2 år gamla och har gjort enorma framsteg i sitt stödhem. Kel, gos och lek är roligt <3 

 

 

Gloria hittades utanför Helsingborg med sina tre ungar. Två av ungarna har fått ett gemensamt hem och nu söker Gloria och Minella efter sina hem. 

 

!!!! På rymmen i Lönsboda sedan 2019-01-01 !!!!

Nils söker efter ett nytt permanent hem som gårdskatt. Nils räddades förra året på Ringstorp i Helsingborg där vi hjälpte till med infångning. Han kom först till ett katthem men blev snabbt utdömd av don att han var förvildad och var inte välkommen längre hos dom. Vi fick därför hjälpa Nils därifrån och han kom till vårt akuthem och var inte alls förvildad. Därefter fick han ett hem på en gård på landet. Men där finns fler katter och Nils trivs inte med de andra katternas sällskap utan vill vara herre på täppan. Nils söker därför efter nytt hem på landet som gårdskatt där han får springa in och ut som han vill. Han är en mycket duktig jägare. Han är en mycket snäll och social och kelig katt. Helt tam och trygg. Nils är ca 4 år gammal. Han är kastrerad, vaccinerad, idmärkt, registrerad i skk, avmaskad, ohyresbehandlad och försäkrad i Agria. 

 

 

Nova & Harry söker efter ett gemensamt hem.

När de blev räddade hade de endast levt ett hemlöst liv på soptippen i Helsingborg. De är ca 3 år gamla nu. De är kastrerade, vaccinerade, idmärkta, registrerade i skk, avmaskade och ohyresbehandlade. De är lite blyga ännu men Harry är klappbar och de är mycket nyfika och framme av sig och är mycket busiga ungkatter. De är försäkrade i Agria. De bor tillsammans i stödhem och de hade gärna fortsatt sitt liv tillsammans. De är vana vid andra katter. De söker efter ett lugnt hem med mycket tålamod.

 

 

Tingad!

Alice fångades in i Munka-Ljungby i augusti tillsammans med sina tre ungar. Ungarna har fått nya hem och nu vill även Alice hitta sitt hem! Alice var extremt skygg när hon fångades in, på endast ett par månader har hon utvecklats enormt och är med och leker och stödmatte kan klappa på henne. Vi gissar att Alice är cirka 2 år gammal. 

 

 

Vem kan hjälpa Freddy och ge honom ett eget hem?

Freddy söker fortfarande akut efter ett permanent stödhem. Ett ärende som kom in i mars månad år 2016 med 2 katter som levde hemlösa i en park i Helsingborg. Freddy var fullt tam och klappbar till sina matare. Freddy dök upp för några fåtal år sen som vuxen katt. Han är räddad och har blivit kastrerad, vaccinerad *2, idmärkt, registrerad hos skk, avmaskad och ohyresbehandlad. Freddy levde hemlös i en park i Helsingborg tillsammans med katten Farbror Melker som visade sig vara FIV positiv och därför ville vi även testa Freddy. Freddy har inte visat några symptom och är relativt ung och är i ett bra och fint skick. Men tyvärr visade han sig vara FIV positiv. Det finns många utekatter i Sverige som förmodligen bär på FIV men som inte är diagnostiserade med det. Många är säkert som Freddy i många år, symptom fria och relativt friska , det är den fasen då viruset etablerar sig men katten är kliniskt frisk och den fasen brukar vara i minst 3-5 år, man kan inte se på katten att den bär på viruset och man testar inte sina utekatter regelbundet för FIV i förebyggande syfte iheller. Så vilken ägd eller hemlös utekatt som helst kan bära på viruset och smitta andra katter med det utan att man vet om det. Vad är då FIV?
http://www.sva.se/djurhalsa/katt/infektionssjukdomar-katt/fiv-immunbristvirus-katt

Det är inte en zoonos och det smittar därför endast till andra katter och därför måste Freddy vara ensamkatt. Freddy är symptom fri i nuläget i sin sjukdom och han är i ett fint skick och han kan leva många år till innan han får något besvär av sin sjukdom. Tyvärr vet vi hur svårt det är att hitta hem till FIV positiva katter, dels för att man blir oftast avskräckt av att katten har en sjukdom och dels för att det kan kosta en del i veterinärkostnader, men vi som förening stöttar och finns här för tips och råd och vi står även för Freddys kostnader kring hans FIV sjukdom. Katter med FIV är lika underbara som andra friska katter och kan leva många år utan några sjukdoms tecken. Det som utmärker sig mest gentemot andra katter är att katter med FIV har ett sämre immunförsvar.

Vi hoppas där finns någon underbart fantastisk människa där ute som i framtiden kan bortse från Freddys virus och som vill älska honom för den underbara kattindivid som han är trots att han har en virussjukdom. Är du den människan? Freddy har blivit en mycket kelig och tam och social katt som älskar närhet och mycket kel. Han söker efter ett lugnt hem utan småbarn. Freddy har försäkringsfadder och är försäkrad i Agria.

 

Katter på rymmen!

Älskade Selma och Zina försvann från sitt gemensamma stödhem, Krukmakaregatan Lomma, Malmö. Uppdatering 2018-12-21: Zina och Selma är fortfarande på rymmen i Malmö!
Anna
Ove (t.v)
Anna och Ove har försvunnit från Florshult, Örkelljunga kommun. Någon som vet var de befinner sig nu? Maila, katter.hbg@outlook.com 
Fortfarande försvunna: 190107
Busen
Busen försvann mellan Tullstorp och Vadensjö, Landskrona kommun. Har ni sett henne? Maila katter.hbg@outlook.com   Fortfarande försvunnen: 190107