Katter söker hem

 

 

Vid intresse av någon av våra katter har vi först mail och telefonkontakt.
Sedan får man göra intressent besök hos katten man är intresserad av för att träffa katten i sin hem miljö och se om allt klickar mellan er och se så allt känns bra och rätt mellan intressenten och stödhemmet. Vi lyssnar mycket på våra stödhem och dom ska kunna vara delaktiga och vara med och påverka angående det nya hemmet. Det är dom som känner katten bäst. Vissa bestämmer sig på plats att dom vill adoptera katten och vissa åker först hem och funderar och hör sedan av sig med ett besked.
Oftast får man hämta katten man valt att adoptera en annan dag efter överenskommelse.
Vissa katter har fler än en intressent och vi låter alla intressenter först hälsa på katten innan vi bestämmer vem som får adoptera den. Tänk på att vi utgår från vilket hem som passar katten bäst! Om inte ni blir utvald till just den katt ni var intresserad av betyder inte att vi tycker ni är ett dåligt hem. Utan vi har säkert då en annan katt som hade passat mycket bättre i ditt hem. Adoptionskontrakt skrives vid hämtning av katten.
Adoptionsavgiften för katten betalas in efter överenskommelse.

 

Vid intresse eller frågor om katterna kontakta My Svensson.

mail: My.s.hkhs@gmail.com

 

 

Adoptionsavgifter

Våra adoptionsavgifter går oavkortat till våra katter i nöd för att kunna betala katternas veterinärräkningar så att vi kan hjälpa fler katter i nöd.

Kattungar är vid adoption vaccinerade minst en gång, oftast två gånger, idmärkta, registrerade hos skk, avmaskade och ohyresbehandlade.

Vuxna katter är vid adoption kastrerade, vaccinerade minst en gång, oftast två gånger, idmärkta, registrerade hos skk, avmaskade och ohyresbehandlade.

 

Kattungar: 1000kr

Vuxna katter: 1200kr

 

Kattungar!

 

Vi adopterar inte ut kattungar som ensamkatter - varför?

Svar: Vi adopterar aldrig ut kattungar som ensamkatter. Det händer mycket i kattens sociala utveckling under kattens första levnadsår och det är lätt hänt att en ensam kattunge inte lär sig att uppföra sig på ett naturligt kattsätt. De flesta kattägare har inte tid att leka och göra kattiga saker så ofta som katterna önskar. Man jobbar, träffar vänner, tränar mm och under den tiden är det nödvändigt att katten också har något att sysselsätta sig med. Kattungar behöver mycket stimulans, lek, sällskap och det får de genom en kattkompis. En understimulerad katt riskerar att utveckla oönskade beteenden som t.ex klösa på möbler, protestkissa utanför toalådan eller hålla ägaren vaken om natten och vilja leka. En del vuxna katter adopteras också ut på villkor att de får en kompis. Det sker t.ex. när vi uppmärksammat att en katt behöver extra sällskap och stimulans eller att två kattvänner som redan bor ihop och tycker mycket om varandra ska få fortsätta vara tillsammans. Vi har även några vuxna katter som mer än gärna blir ensamkatter.

Har man ingen katt sedan tidigare kan man adoptera 2 katter. Vi godkänner även snälla kattvana hundar som sällskap då katter och hundar kan få en lika nära relation till varandra som 2 katter.

 

 

             ADOPTERA MERA!

 

 

Stallhem !

I

Vi söker efter stallhem!

Framför allt är det till våra blyga hemlösa katter som är i sina bästa år och som mer eller mindre har levt som hemlösa i hela deras liv och som har haft mycket liten människo kontakt. Har du ett stall eller annan bra utemiljö för en eller flera katter? Hör av er, ni behövs! Dessa katter är vana vid många andra katter och går lätt att introducera om ni redan har stallkatter. Ett krav är att era stallkatter sedan innan är kastrerade och att där finns en sadelkammare eller innätad hästbox där den nya stallkatten först får landa och bo in sig innan den släpps ut! Det är svårt att hitta stallhem till de skyggaste katterna som av olika anledningar inte kan släppas tillbaka i sin ursprungliga miljö som tnrm katter, snälla anmäl ert intresse och sprid ordet vidare för att hjälpa dom!

Maila: My.s.hkhs@gmail.com

 

Katter som akut söker efter ett nytt permanent hem!

 

 

Katten Lina söker återigen efter ett nytt permanent hem. Hon flyttade till ett permanent hem för ett tag sedan och allt fungerade bra i början men sedan tvärvände den tidigare kattens beteende mot Lina. Lina blir nu mycket hårt mobbad av den tidigare katten och hon mår mycket dåligt. Han låter henne knappt gå på lådan längre så hon får göra sina behov utanför lådan osv. Som ni läser är hon mycket hårt mobbad och söker akut efter ett nytt hem. Hon är van vid katter och flyttar gärna till ett hem med en mycket snäll kattkompis. Lina har aldrig gjort sina behov utanför lådan innan hon blev så här hårt mobbad. Lina är en försiktig liten katt tjej och behöver ett lugnt hem utan små barn och där man har tålamod att ge Lina den tiden hon behöver för att fullt utvecklas till en tam katt. I nuläget har hon dragit sig tillbaka och är mycket olycklig i sitt hem. Finns du där ute som vill hjälpa Lina att må mycket bättre igen ? Maila mer om dig och ditt hem. Lina är kastrerad, vaccinerad *2, idmärkt, registrerad i skk, avmaskad och ohyresbehandlad.

 

Katter som bor i stödhem och som söker efter permanent stödhem som ensamkatt!

 

 

Älskade och vackraste Missi. Jag hoppas så att din människa snart dyker upp för älskade dig.

Vem är då Missi? Jo Missi är en fd hemlös katt som räddades för lite mer än 1 år sen tillsammans med hennes kattungar. Hon var tam till sin matare men mycket skygg mot andra. Den första tiden bodde hon bakom gardinen. Hon gjorde utfall och var väldigt rädd och osäker. Men små små steg har vi tagit och Missi är idag en super social och kelig katt. Men hon är endast kelig mot mig som hon litar på. Missi är en bestämd dam och tycker inte om flera av de andra katterna här i hemmet och jagar gärna bort dom från ovanvåningen som hon har gjort till sitt boende. Men en av katterna tycker inte om Missi iheller och är rätt elak mot Missi så det hämmar Missis utveckling. Missi vågar därför inte vara på nedanvåningen och umgås mer med oss människor i det vardagliga livet pågrund av den andra katten. Missi har även stressblåsa och kan göra olyckor när hon blir stressad. Det Missi behöver är en egen människa som ger henne den tid och tålamod hon behöver i början för att våga öppna upp sig igen för en ny människa. Någon som har mycket tid för henne. Någon som vill älska henne villkorslöst. Någon som inte har barn. Någon som inte har andra djur. Någon som vill skämma bort Missi och ge henne det liv hon så förtjänar. Missis första 3 år i livet levde hon som hemlös på ett jätte trafikerat område på ett industriområde. Hon har anpassat sig jätte bra till livet som innekatt och är som sagt väldigt social och kelig av sig till den människa hon litar på. Hon älskar att leka och vi leker var kväll med leksaksspö och sen leker hon runt själv med sina leksaker.

Missi har som sagt stressblåsa som hon har blivit behandlad för och äter specialkost för men olyckor kan ske framförallt när den andra katten skrämmer och jagar henne. Så de små olyckorna lär förmodligen helt försvinna om hon får bli ensamkatt.

Pågrund av Missis sjukdom med stressblåsan så söker vi efter ett permanent stödhem till Missi vilket innebär att man är stödhem för alltid till Missi. Ingen adoptionsavgift och vi står för Missis veterinärvård. Det du står för är all kärlek, mat, sand, leksaker och allt annat en katt behöver. Låter Missi som en katt för dig som du vill öppna ditt hjärta och hem för och få en bästa vän för livet när hon litar på dig ? Maila då mer om dig och ditt hem.

Hon är kastrerad, vaccinerad, idmärkt, registrerad i skk, avmaskad och ohyresbehandlad.

Missi har försäkringsfadder och är försäkrad hos Agria.

 

Katter som bor i stödhem och som söker efter ett gemensamt permanent hem!

 

Nova och Harry söker efter ett gemensamt hem.

När de blev räddade hade de endast levt ett hemlöst liv på soptippen i Helsingborg. De är ca 3 år gamla nu. De är kastrerade, vaccinerade, idmärkta, registrerade i skk, avmaskade och ohyresbehandlade. De är lite blyga ännu men Harry är klappbar och de är mycket nyfika och framme av sig och är mycket busiga ungkatter. De är försäkrade i Agria. De bor tillsammans i stödhem och de hade gärna fortsatt sitt liv tillsammans. e är vana vid andra katter. De söker efter ett lugnt hem med mycket tålamod.

 

Katter med särskilda behov som söker efter permanenta stödhem!

 

Vem kan hjälpa Freddy och ge honom ett eget hem?

Freddy söker fortfarande akut efter ett permanent stödhem. Ett ärende som kom in i mars månad år 2016 med 2 katter som levde hemlösa i en park i Helsingborg. Freddy var fullt tam och klappbar till sina matare. Freddy dök upp för några fåtal år sen som vuxen katt. Han är räddad och har blivit kastrerad, vaccinerad *2, idmärkt, registrerad hos skk, avmaskad och ohyresbehandlad. Freddy levde hemlös i en park i Helsingborg tillsammans med katten Farbror Melker som visade sig vara FIV positiv och därför ville vi även testa Freddy. Freddy har inte visat några symptom och är relativt ung och är i ett bra och fint skick. Men tyvärr visade han sig vara FIV positiv. Det finns många utekatter i Sverige som förmodligen bär på FIV men som inte är diagnostiserade med det. Många är säkert som Freddy i många år, symptom fria och relativt friska , det är den fasen då viruset etablerar sig men katten är kliniskt frisk och den fasen brukar vara i minst 3-5 år, man kan inte se på katten att den bär på viruset och man testar inte sina utekatter regelbundet för FIV i förebyggande syfte iheller. Så vilken ägd eller hemlös utekatt som helst kan bära på viruset och smitta andra katter med det utan att man vet om det. Vad är då FIV?
http://www.sva.se/djurhalsa/katt/infektionssjukdomar-katt/fiv-immunbristvirus-katt

Det är inte en zoonos och det smittar därför endast till andra katter och därför måste Freddy vara ensamkatt. Freddy är symptom fri i nuläget i sin sjukdom och han är i ett fint skick och han kan leva många år till innan han får något besvär av sin sjukdom. Tyvärr vet vi hur svårt det är att hitta hem till FIV positiva katter, dels för att man blir oftast avskräckt av att katten har en sjukdom och dels för att det kan kosta en del i veterinärkostnader, men vi som förening stöttar och finns här för tips och råd och vi står även för Freddys kostnader kring hans FIV sjukdom. Katter med FIV är lika underbara som andra friska katter och kan leva många år utan några sjukdoms tecken. Det som utmärker sig mest gentemot andra katter är att katter med FIV har ett sämre immunförsvar.

Vi hoppas där finns någon underbart fantastisk människa där ute som i framtiden kan bortse från Freddys virus och som vill älska honom för den underbara kattindivid som han är trots att han har en virussjukdom. Är du den människan?

Freddy har blivit en mycket kelig och tam och social katt som älskar närhet och mycket kel. Han söker efter ett lugnt hem utan småbarn.

Freddy har försäkringsfadder och är försäkrad i Agria.

 

 

Katter som bor i stödhem och som söker efter ett permanent hem som ensamkatt!

 

Tisen söker efter sitt för-alltid-hem.

Tisen hade levt hemlös i Ödåkra i ca 1 år innan han fick hjälp. Vi misstänker att han är en dumpad/ ifrånflyttad katt då han är en väldigt tam och trygg katt. Ute kämpade han så för sitt revir som okastrerad katt och bråkade med de allra flesta katterna på gården. Tyvärr fortsätter bråkandet även nu inomhus med stödmattes katter och det allra bästa för Tisen hade varit att få bli ensamkatt där han äntligen får stå i centrum och bli högt älskad och vara högt önskad. Tisen är numera kastrerad, vaccinerad *2, idmärkt *2, registrerad i skk, avmaskad, ohyresbehandlad och fiv testad som var negativt. Han är ca 3 år gammal. Han är en otroligt vacker stål grå katt. Han är även en otroligt snäll katt som har anpassat sig jätte bra till inomhus livet. Han är en mycket social och kelig katt och längtar efter sin alldeles egna familj. Nu är det Tisens tur i livet och få bli en högt önskad och älskad katt och aldrig mer bli sviken igen. Finns du/ni där ute som vill ge Tisen en andra chans i livet och vill öppna era hjärtan och hem för denna älskade lilla gossen?

Maila mer om er och ert hem. 

 

 

Katter som bor i permanent stödhem!

 

Eulalia & Gabriella

Dessa 2 underbart vackra kattflickor räddades för 1 år sen på soptippen i Helsingborg. Dom har inte haft det lätt i livet som växt upp sin första tid i livet som hemlösa på soptippen.

Dom har även fortsatt haft otur och flyttat till nya hem som har verkat jätte bra men som bland annat har lämnat tillbaka dom igen för dom inte varit tama nog för dom och så har dom istället stressat Eulalia och Gabriella och tvingat sig på dom.

 

Nu har de fått ett gemensamt hem där de kommer att få bo i ett permanent stödhem. Äntligen var det er tur!  

 

 

 

I vintras levde Kajsa och Mimmi under en barack i skogen strax utanför Fredriksdals friluftsmuseum i Helsingborg. Ingen gav dom mat och frös gjorde dom. Deras framtid såg väldigt mörk och dyster ut. Hur skulle dessa små ungkatter överleva själva utan mat och vatten och i iskall vinter? Vi visste att deras chanser till överlevnad var mycket små. Men vi ändrade på det! Vi räddade deras liv! Vi fångade snabbt in dom och gav dom en ny mening i livet och en ljus framtid. Sedan dess har de utvecklats till trygga katter i deras gemensamma stödhem och gör framsteg hela tiden. 

Mimmi och Kajsa bor nu i ett gemensamt hem.  Stort Lycka till! 

 

 

Henrietta och Petronella bor nu tillsammans i ett hem som permanenta stödhemskatter! Stort Lycka till!

 

Pelle har nu blivit en stor och ståtlig kisse och bor i ett permanent stödhem.
Pelles mamma Petronella är en dumpad förvildad tamkatt som födde Pelle och hans syskon i Malmö. Petra och Peter lämnades in av upphittaren till Haga Veterinär efter att dom hade bott i en källare och blivit matade i 2 veckor och enligt uppgift fanns ingen kattmamma och upptäckte dom en kattmamma så skulle dom höra av sig så vi kunde rädda mamman också ! Efter några dagar fick vi ett samtal från en eldsjäl som var på infångnings uppdrag med hennes vännina i Malmö och efter att dom hade pratat med 1 av matarna så kom dom och tänka på mitt nödrop om Peter och Petra och dom la ihop 1 + 1 och pusselbitarna fall på plats. Det var ju Peter och Petras kattmamma och syskon som dom höll på att fånga in som var fortsatt kvar ute kämpandes och hemlösa. Tyvärr hade ingen kontaktat Haga veterinär om att resterande av kattfamiljen fanns kvar ute så dom har inte kunnat räddats tidigare. Men efter mycket omständigheter kattfamiljen räddas och återförenas igen. 

 

Katten Ängla. Ängla fick vi larm om i februari månad när en privatperson såg henne haltandes mitt i centrala Ängelholm. Hon har varit hos 3 olika veterinär. Hon har blivit kastrerad, vaccinerad *2, idmärkt, registrerad i skk, avmaskad och ohyresbehandlad och blivit noga undersökt och utredd med hennes bakparti. Hennes kulor i höften och knäet går ur och i led. Hon har blivit noga igenom klämd och hon uppvisar ingen smärta enligt veterinären som kände noga igenom henne. Enligt veterinären är hon funktionellt duglig som katt fast med skönhetsfel som kan leva med det utan plågor i minst 5 år till, sen därefter får man ta henne på en återkontroll. Men än så länge lever hon bra utan smärta och med enbart synbart skönhetsfel då bakpartiet krånglar. Vi som förening kommer fortsätta stödja ekonomiskt i framtiden för de felen Ängla har idag. Hon är van vid hundar, katter och barn. Hon är försiktig och lite blyg av sig men har gjort stora och fina framsteg och veterinären som senast undersökte henne och kände och klämde på henne gjorde det i ett vaket tillstånd utan lugnande medel och fick även klappa henne så fint så. Så Ängla är på god väg i sin socialisering. Ängla har försäkringsfadder och är försäkrad i Agria.

  

 

 Katter som har flyttat på prov

 

Astrid har flyttat på prov till ett hem där hon får stanna om allt fungerar bra. Astrid fick vi in larm om då hon uppmärksammades med plast invirat runt sig i somras 2015 och hon var rädd så ingen fick tag på henne för att få bort plastet. Hon räddades och fångades in och togs till veterinären. Hon fick lugnande medel och hon kunde frigöras från plastet, hon hade även öronskabb som blev behandlat, hon var inte idmärkt men man upptäckte även att hon hade mjölk och digivande spenar. Med hjälp åkte vi ut och letade intensivt i området hon hittades på och letade efter hennes kattungar, dock utan resultat. Vi fick släppa ut henne igen och då ledde hon oss, tack och lov till hennes kattungar och hela familjen räddades och togs in i jourhem. Astrid var väldigt överbeskyddande över sina kattungar det första dygnet och efter det har hon vi sakta men säkert byggt upp förtroendet för människan. Hon är idag mycket tam och kelig och mysig. Hon följer efter en och sover med en i sängen om nätterna och hon älskar att ligga i ens famn och mysa. Hon är kastrerad, vaccinerad *2, idmärkt, registrerad hos skk, avmaskad och ohyresbehandlad. Astrid söker efter ett lugnt hem utan små barn då hon är lite osäker av sig i vissa situationer och kan bli rädd och osäker för plötsliga och snabba rörelser och när man höjer på rösten. Vi vet inget om hennes tidigare bakgrund eller liv men kan bara gissa oss till varför hon är rädd och osäker för plötsliga rörelser. Astrid har försäkringsfadder och är försäkrad i Agria.

 

Katter som är i långtidsstödhem!

 
Bamse räddades på hemlösas hus i Helsingborg våren 2015. Han skulle bli en TNRM katt men han var sjuk i kattsnuva och hade tänder som behövde åtgärdas så han kunde inte släppas tillbaka ut igen till sitt revir. Han är en blyg katt som bor i ett underbart bra stödhem som ger honom all lugn och ro som han behöver för att bli en trygg och tam katt. Bamse är en äldre kattherre i sina bästa år. Han är kastrerad, vaccinerad, idmärkt, registrerad i skk, avmaskad och ohyresbehandlad. Bamse har försäkringsfadder och är försäkrad i Agria.

Stödmatte skriver: Det är bra med honom. Lite framsteg. Han ligger sällan under sängen utan ligger nu i transportburen, sidan om buren eller i en kattbädd. Fräser inte åt de andra men blandar sig inte. Tror inte att han går ut från rummet, även på natten. Han äter bra, både blötmat och torrfoder. Har egna skålar. Går på kattlådan, bra i magen. Fräser åt mig om jag försöker klappa men kan närma mig med handen.

Sakta men säkert går det framåt med Bamse som får ta socialiseringen i sin egen takt hos sitt underbara långtids stödhem som han bott i 1 år nu.

 

 

Kleopatra och Kjell räddades för ca 1 år sedan från en gård i Kävlinge där dom och deras syskon och familj skulle skjutas och jägaren var bokad. Vi lyckades stoppa avskjutningen och räddade dom alla. Dom bor tillsammans i ett underbart stödhem där dom i lugn och ro utvecklas till trygga och tama katter. Dom är båda kastrerade, vaccinerade, idmärkta, registrerade, avmaskade och ohyresbehandlade. Kjell och Kleopatra har försäkringsfaddrar och är försäkrade i Agria.

 

Katter på rymmen!

Älskade Selma och Zina söker efter ett gemensamt för-alltid-hem. Selma är ca 1-2 år och Zina är ca 2-3 år gammal. Dom är jättetajta med varandra och så keliga till varandra och busiga. Dom var bland dom tre sista katterna vi räddade i Helsingborgs stora kattkoloni. Dom levde ute i skogen. Dom är mycket snälla och kloka katter. Dom är försiktiga men klappbara. Dom är vana vid katter, hundar och barn. Dom är kastrerade, vaccinerade, idmärkta och registrerade i skk och avmaskade och ohyresbehandlade. Dom har försäkringsfaddrar och är försäkrade i Agria.

 

Uppdatering 2017-09-10: Zina och Selma är fortfarande på rymmen i Malmö!