Katter söker hem

 

 

Vid intresse av någon av våra katter har vi först mail och telefonkontakt.
Sedan får man göra intressent besök hos katten man är intresserad av för att träffa katten i sin hem miljö och se om allt klickar mellan er och se så allt känns bra och rätt mellan intressenten och stödhemmet. Vi lyssnar mycket på våra stödhem och dom ska kunna vara delaktiga och vara med och påverka angående det nya hemmet. Det är dom som känner katten bäst. Vissa bestämmer sig på plats att dom vill adoptera katten och vissa åker först hem och funderar och hör sedan av sig med ett besked.
Oftast får man hämta katten man valt att adoptera en annan dag efter överenskommelse.
Vissa katter har fler än en intressent och vi låter alla intressenter först hälsa på katten innan vi bestämmer vem som får adoptera den. Tänk på att vi utgår från vilket hem som passar katten bäst! Om inte ni blir utvald till just den katt ni var intresserad av betyder inte att vi tycker ni är ett dåligt hem. Utan vi har säkert då en annan katt som hade passat mycket bättre i ditt hem. Adoptionskontrakt skrives vid hämtning av katten.
Adoptionsavgiften för katten betalas in efter överenskommelse.

 

Vid intresse eller frågor om katterna kontakta oss på mail, katter.hbg@outlook.com 

 

 

 

Adoptionsavgifter

Våra adoptionsavgifter går oavkortat till våra katter i nöd för att kunna betala katternas veterinärräkningar så att vi kan hjälpa fler katter i nöd.

Kattungar är vid adoption vaccinerade minst en gång, oftast två gånger, idmärkta, registrerade hos skk, avmaskade och ohyresbehandlade.

Vuxna katter är vid adoption kastrerade, vaccinerade minst en gång, oftast två gånger, idmärkta, registrerade hos skk, avmaskade och ohyresbehandlade.

 

Kattungar: 1000kr

Vuxna katter: 1200kr

 

Kattungar!

 

Vi adopterar inte ut kattungar som ensamkatter - varför?

Svar: Vi adopterar aldrig ut kattungar som ensamkatter. Det händer mycket i kattens sociala utveckling under kattens första levnadsår och det är lätt hänt att en ensam kattunge inte lär sig att uppföra sig på ett naturligt kattsätt. De flesta kattägare har inte tid att leka och göra kattiga saker så ofta som katterna önskar. Man jobbar, träffar vänner, tränar mm och under den tiden är det nödvändigt att katten också har något att sysselsätta sig med. Kattungar behöver mycket stimulans, lek, sällskap och det får de genom en kattkompis. En understimulerad katt riskerar att utveckla oönskade beteenden som t.ex klösa på möbler, protestkissa utanför toalådan eller hålla ägaren vaken om natten och vilja leka. En del vuxna katter adopteras också ut på villkor att de får en kompis. Det sker t.ex. när vi uppmärksammat att en katt behöver extra sällskap och stimulans eller att två kattvänner som redan bor ihop och tycker mycket om varandra ska få fortsätta vara tillsammans. Vi har även några vuxna katter som mer än gärna blir ensamkatter.

Har man ingen katt sedan tidigare kan man adoptera 2 katter. Vi godkänner även snälla kattvana hundar som sällskap då katter och hundar kan få en lika nära relation till varandra som 2 katter.

 

 

             ADOPTERA MERA!

 

 

 

Stallhem !

I

Vi söker efter stallhem!

Framför allt är det till våra blyga hemlösa katter som är i sina bästa år och som mer eller mindre har levt som hemlösa i hela deras liv och som har haft mycket liten människo kontakt. Har du ett stall eller annan bra utemiljö för en eller flera katter? Hör av er, ni behövs! Dessa katter är vana vid många andra katter och går lätt att introducera om ni redan har stallkatter. Ett krav är att era stallkatter sedan innan är kastrerade och att där finns en sadelkammare eller innätad hästbox där den nya stallkatten först får landa och bo in sig innan den släpps ut! Det är svårt att hitta stallhem till de skyggaste katterna som av olika anledningar inte kan släppas tillbaka i sin ursprungliga miljö som tnrm katter, snälla anmäl ert intresse och sprid ordet vidare för att hjälpa dom!

Mail: katter.hbg@outlook.com 

 

 

Kattungar som söker efter permanenta hem!

 

Mamma Smulan och hennes två ungar, Baloo och Bagheera räddades ifrån ett område utanför Klippan. De bor i ett gemensamt stödhem och ungarna är ca 10-12 veckor. 

De ska till veterinären och vaccineras, chippas, och avmaskas och Smulan ska kastreras. 

De har endast bott i stödhemmet i några dagar men gör redan enorma framsteg.

Efter veterinärbesöket och då ungarna är 12 veckor söker de alla tre efter sina egna hem. 

 

Katter som akut söker efter ett stödhem

 

Under 2 års tid hade denna stackars hemlösa katt kommit under de kalla vintermånaderna till ett industriområde i Helsingborg och då den inte lämnade området och synts till dagligen sedan flera månader tillbaka så hjälpte vi katten. När hon var fångad visade det sig vara en av våra TNRM katter ifrån ett annat område i Helsingborg. Katten heter Strimma och fick åka på nytt till veterinären och vaccineras och hälsoundersökas. Strimma var i jättefint skick och fick komma till ett av våra stödhem. Strimma är en skygg liten tjej som behöver dig med stort hjärta och tålamod.  

 

Ungkatter som söker efter permanenta hem!

 

Beskrivning: Ungkatterna kommer ifrån en stor kattkoloni i Klippan där 33 hemlösa katter har räddats. Tyvärr har vi endast 8 av dessa katter kvar i livet. Katterna har fått mycket försämrad andning och deras lungkapacitet har i en del fall endast varit 10-15%. Vid obduktion har det visat sig att katterna är kraftigt angripna av lungmask och har förtätningar på sina lungor som gör att de har väldigt liten lungkapacitet. 

Vid samtal med sva fick vi bland annat fick reda på är att normalt sett så dör inte katter pågrund av lungmask. Normalt sätt så klarar en frisk katt av att bekämpa lungmasken. Det måste därför finnas en annan bakomliggande orsak till varför så många av Klippan katterna har så dåligt immunförsvar att dom blir så sjuka i lungorna och inte har klarat av att bekämpa masken. Det kunde bero på fiv men flera är testade som har varit negativa utom 6 vuxna hankatter som har varit positiva. Det kunde röra sig om inavel. Det kunde även röra sig om att detta kan vara en kombination med en kemikalie förgiftning. Behöver inte vara något nytt i marken utan det kan vara gammalt som finns kvar i marken. Katterna dricker vattnet från marken och utsätts då för det. SVA kunde testa för kemikalie men då var dom tvungna att veta vilken kemikalie dom skulle testa mot och det är det ingen som vet så det fick vi lägga ner. Men det finns alltså en bakom liggande orsak till varför Klippan katterna är så nedsatta i sina immunförsvar att dom inte klarar av att bekämpa lungmasken som en frisk katt gör. Men vi kommer förmodligen aldrig att få reda på den orsaken. För att bekämpa lungmask ska det normalt sett räcka med en avmaskning med Broadline eller två avmaskningar med Profender. Vilket det inte har gjort på Klippan katterna!

Vi får bara hoppas och be för att de sista 8 överlevande fortsätter att orka kämpa emot och överleva!

SVA är mycket angelägna av allmänhetens hjälp att få hjälp till sin studie angående lungmasken. Bor du i Skåne, Halland och Blekinge och har utekatt och uppfyller kriterierna så snälla skicka in avföringsprover och hjälp SVA med studien! Mer info om studien hittas på www.sva.se 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bork med Birka (Birka har fått nytt hem) 

 

Bork med Birka (Birka har fått nytt hem)

Iris

Bork, en ståtlig svart hankatt och Iris, en tjusig tigrerad honkatt söker efter sina för-alltid-hem. De hade aldrig någonsin fått uppleva värme, kärlek & trygghet innan men äntligen var det deras tur i livet att få hjälp och räddades och kom till ett stödhem tillsammans med sina andra kompisar ifrån Klippan. Bork och Iris har nu flyttat till ett nytt stödhem och vill gärna få ett gemensamt hem då de har enorm trygghet med varandra.

Bork är ca 10 månader gammal och Iris är ca 1 år. Båda är kastrerade, idmärkta, avmaskade, ohyresbehandlade, registrerad hos skk och försäkrade. De har behandlats mot lungmask och är fri från detta nu. Både Iris och Bork är lite blyg men i första stödhemmet var Bork helt klappbar till sin stödmatte.  Finns det någon familj där ute för dessa två katter? 

 

Vuxna katter som söker efter permanenta hem!

Nils söker efter ett nytt permanent hem som gårdskatt. Nils räddades förra året på Ringstorp i Helsingborg där vi hjälpte till med infångning. Han kom först till ett katthem men blev snabbt utdömd av don att han var förvildad och var inte välkommen längre hos dom. Vi fick därför hjälpa Nils därifrån och han kom till vårt akuthem och var inte alls förvildad. Därefter fick han ett hem på en gård på landet. Men där finns fler katter och Nils trivs inte med de andra katternas sällskap utan vill vara herre på täppan. Nils söker därför efter nytt hem på landet som gårdskatt där han får springa in och ut som han vill. Han är en mycket duktig jägare. Han är en mycket snäll och social och kelig katt. Helt tam och trygg. Nils är ca 4 år gammal. Han är kastrerad, vaccinerad, idmärkt, registrerad i skk, avmaskad, ohyresbehandlad och försäkrad i Agria. 

 

Katter som bor i stödhem och som söker efter ett gemensamt permanent hem!

 

Nova & Harry söker efter ett gemensamt hem.

När de blev räddade hade de endast levt ett hemlöst liv på soptippen i Helsingborg. De är ca 3 år gamla nu. De är kastrerade, vaccinerade, idmärkta, registrerade i skk, avmaskade och ohyresbehandlade. De är lite blyga ännu men Harry är klappbar och de är mycket nyfika och framme av sig och är mycket busiga ungkatter. De är försäkrade i Agria. De bor tillsammans i stödhem och de hade gärna fortsatt sitt liv tillsammans. De är vana vid andra katter. De söker efter ett lugnt hem med mycket tålamod.

 

Katter med särskilda behov som söker efter permanenta stödhem!

Aggy söker efter permanent stödhem.

Aggy ingick i ett TNRM projekt men försvann därifrån och sökte sig vidare till närliggande ridhus. Till en början var han väldigt skygg. Men med tid och tålamod så blev han en mycket tam och kelig katt. Han lever fritt i stallet och är TNRM katt där. Aggy visade sig snabbt inte va helt frisk. Han fick kliande sår på kroppen som utreddes. Han visade sig lida av atopi (allergi) och får immunterapi 1 gång i veckan. Han får även långtidsverkande kortison injektion ca var 2e-3e månad. Han är nyligen diagnotiserad med astma också och får kortison puffar dagligen. Allt detta står föreningen för. På senaste tiden har han även varit hos veterinären för andra skador förmodligen efter kattbråk.

Aggy är en otroligt kelig och mysig knäkatt som älskar att kela och mysa i massor. Därför tycker vi nu det hade varit bättre för honom att få bli en riktig familjemedlem hos en familj som kan ge honom massor med kärlek som han så väl förtjänar.

Som permanent stödhem står ni för mat, sand och dylikt och massor med kärlek. Föreningen står för hans veterinärkostnader och han har försäkringsfadder och är försäkrad i Agria.

Aggy är även kastrerad, vaccinerad, idmärkt, registrerad hos skk, avmaskad och ohyresbehandlad.

Finns du underbara kattmänniska där ute som vill hjälpa Aggy till ett bättre liv? Maila mer om dig och ditt hem

 

 

Vem kan hjälpa Freddy och ge honom ett eget hem?

Freddy söker fortfarande akut efter ett permanent stödhem. Ett ärende som kom in i mars månad år 2016 med 2 katter som levde hemlösa i en park i Helsingborg. Freddy var fullt tam och klappbar till sina matare. Freddy dök upp för några fåtal år sen som vuxen katt. Han är räddad och har blivit kastrerad, vaccinerad *2, idmärkt, registrerad hos skk, avmaskad och ohyresbehandlad. Freddy levde hemlös i en park i Helsingborg tillsammans med katten Farbror Melker som visade sig vara FIV positiv och därför ville vi även testa Freddy. Freddy har inte visat några symptom och är relativt ung och är i ett bra och fint skick. Men tyvärr visade han sig vara FIV positiv. Det finns många utekatter i Sverige som förmodligen bär på FIV men som inte är diagnostiserade med det. Många är säkert som Freddy i många år, symptom fria och relativt friska , det är den fasen då viruset etablerar sig men katten är kliniskt frisk och den fasen brukar vara i minst 3-5 år, man kan inte se på katten att den bär på viruset och man testar inte sina utekatter regelbundet för FIV i förebyggande syfte iheller. Så vilken ägd eller hemlös utekatt som helst kan bära på viruset och smitta andra katter med det utan att man vet om det. Vad är då FIV?
http://www.sva.se/djurhalsa/katt/infektionssjukdomar-katt/fiv-immunbristvirus-katt

Det är inte en zoonos och det smittar därför endast till andra katter och därför måste Freddy vara ensamkatt. Freddy är symptom fri i nuläget i sin sjukdom och han är i ett fint skick och han kan leva många år till innan han får något besvär av sin sjukdom. Tyvärr vet vi hur svårt det är att hitta hem till FIV positiva katter, dels för att man blir oftast avskräckt av att katten har en sjukdom och dels för att det kan kosta en del i veterinärkostnader, men vi som förening stöttar och finns här för tips och råd och vi står även för Freddys kostnader kring hans FIV sjukdom. Katter med FIV är lika underbara som andra friska katter och kan leva många år utan några sjukdoms tecken. Det som utmärker sig mest gentemot andra katter är att katter med FIV har ett sämre immunförsvar.

Vi hoppas där finns någon underbart fantastisk människa där ute som i framtiden kan bortse från Freddys virus och som vill älska honom för den underbara kattindivid som han är trots att han har en virussjukdom. Är du den människan?

Freddy har blivit en mycket kelig och tam och social katt som älskar närhet och mycket kel. Han söker efter ett lugnt hem utan småbarn.

Freddy har försäkringsfadder och är försäkrad i Agria.

 

Katter som bor i permanent stödhem!

Gizmo!

Nu har Gizmo hittat hem, han får stanna i sitt stödhem permanent. 

 

Älskade och vackraste Missi. 

Vem är då Missi? Jo Missi är en fd hemlös katt som räddades för lite mer än 1 år sen tillsammans med hennes kattungar. Hon var tam till sin matare men mycket skygg mot andra. Den första tiden bodde hon bakom gardinen. Hon gjorde utfall och var väldigt rädd och osäker. Men små små steg har vi tagit och Missi är idag en super social och kelig katt.

 

Eulalia & Gabriella

Dessa 2 underbart vackra kattflickor räddades för 1 år sen på soptippen i Helsingborg. Dom har inte haft det lätt i livet som växt upp sin första tid i livet som hemlösa på soptippen.

Dom har även fortsatt haft otur och flyttat till nya hem som har verkat jätte bra men som bland annat har lämnat tillbaka dom igen för dom inte varit tama nog för dom och så har dom istället stressat Eulalia och Gabriella och tvingat sig på dom.

 

Nu har de fått ett gemensamt hem där de kommer att få bo i ett permanent stödhem. Äntligen var det er tur!  

 

 

 

I vintras levde Kajsa och Mimmi under en barack i skogen strax utanför Fredriksdals friluftsmuseum i Helsingborg. Ingen gav dom mat och frös gjorde dom. Deras framtid såg väldigt mörk och dyster ut. Hur skulle dessa små ungkatter överleva själva utan mat och vatten och i iskall vinter? Vi visste att deras chanser till överlevnad var mycket små. Men vi ändrade på det! Vi räddade deras liv! Vi fångade snabbt in dom och gav dom en ny mening i livet och en ljus framtid. Sedan dess har de utvecklats till trygga katter i deras gemensamma stödhem och gör framsteg hela tiden. 

Mimmi och Kajsa bor nu i ett gemensamt hem.  Stort Lycka till! 

 

 

Henrietta och Petronella bor nu tillsammans i ett hem som permanenta stödhemskatter! Stort Lycka till!

 

 Katter som har flyttat på prov

Astrid har flyttat på prov till ett hem där hon får stanna om allt fungerar bra. Astrid fick vi in larm om då hon uppmärksammades med plast invirat runt sig i somras 2015 och hon var rädd så ingen fick tag på henne för att få bort plastet. Hon räddades och fångades in och togs till veterinären. Hon fick lugnande medel och hon kunde frigöras från plastet, hon hade även öronskabb som blev behandlat, hon var inte idmärkt men man upptäckte även att hon hade mjölk och digivande spenar. Med hjälp åkte vi ut och letade intensivt i området hon hittades på och letade efter hennes kattungar, dock utan resultat. Vi fick släppa ut henne igen och då ledde hon oss, tack och lov till hennes kattungar och hela familjen räddades och togs in i jourhem. Astrid var väldigt överbeskyddande över sina kattungar det första dygnet och efter det har hon vi sakta men säkert byggt upp förtroendet för människan. Hon är idag mycket tam och kelig och mysig. Hon följer efter en och sover med en i sängen om nätterna och hon älskar att ligga i ens famn och mysa. Hon är kastrerad, vaccinerad *2, idmärkt, registrerad hos skk, avmaskad och ohyresbehandlad. Astrid söker efter ett lugnt hem utan små barn då hon är lite osäker av sig i vissa situationer och kan bli rädd och osäker för plötsliga och snabba rörelser och när man höjer på rösten. Vi vet inget om hennes tidigare bakgrund eller liv men kan bara gissa oss till varför hon är rädd och osäker för plötsliga rörelser. Astrid har försäkringsfadder och är försäkrad i Agria.

 

Katter som är i långtidsstödhem!

 
Bamse räddades på hemlösas hus i Helsingborg våren 2015. Han skulle bli en TNRM katt men han var sjuk i kattsnuva och hade tänder som behövde åtgärdas så han kunde inte släppas tillbaka ut igen till sitt revir. Han är en blyg katt som bor i ett underbart bra stödhem som ger honom all lugn och ro som han behöver för att bli en trygg och tam katt. Bamse är en äldre kattherre i sina bästa år. Han är kastrerad, vaccinerad, idmärkt, registrerad i skk, avmaskad och ohyresbehandlad. Bamse har försäkringsfadder och är försäkrad i Agria.

Stödmatte skriver: Det är bra med honom. Lite framsteg. Han ligger sällan under sängen utan ligger nu i transportburen, sidan om buren eller i en kattbädd. Fräser inte åt de andra men blandar sig inte. Tror inte att han går ut från rummet, även på natten. Han äter bra, både blötmat och torrfoder. Har egna skålar. Går på kattlådan, bra i magen. Fräser åt mig om jag försöker klappa men kan närma mig med handen.

Sakta men säkert går det framåt med Bamse som får ta socialiseringen i sin egen takt hos sitt underbara långtids stödhem som han bott i 1 år nu

 

Katter på rymmen!

Älskade Selma och Zina försvann från sitt gemensamma stödhem, Krukmakaregatan Lomma, Malmö. Uppdatering 2018-09-14: Zina och Selma är fortfarande på rymmen i Malmö!
Rufus (rakad päls på fotot, annars långhårig).
Anna
Ove (t.v)
Rufus, Anna och Ove har försvunnit från Florshult, Örkelljunga kommun. Någon som vet var de befinner sig nu? Maila, katter.hbg@outlook.com 
Fortfarande försvunna: 180914
Busen
Busen försvann mellan Tullstorp och Vadensjö, Landskrona kommun. Har ni sett henne? Maila katter.hbg@outlook.com   Fortfarande försvunnen: 180914