Katter som söker hem

 

Är ni intresserad av att adoptera en katt från oss är ni välkomna att maila oss på,

katter.hbg@outlook.com 

Beskriv vilken katt ni blivit intresserad av och hur er levnadssituation ser ut. Därefter tar vi kontakt med er och vi kan då bestämma hur ni kan hälsa på katten i stödhemmet. Känns allt rätt efter besöket och ni väljer att adoptera kommer vi att skriva ett adoptionskontrakt med er och hur avgiften ska betalas. 

 

Adoptionsavgifter

För att vi ska kunna fortsätta hjälpa andra katter tar vi ut en adoptionsavgift. 

Kattungar: 1000kr

Vuxna katter: 1200kr

 

Kattungar

 

 

Minella (hona) är runt 14 veckor gammal och hittades utanför Helsingborg med sin mamma Gloria. Hon är en levnadsglada liten katt som söker efter sitt hem.

 

Kanel, Blixt & Lill-Micke är tre underbara små hankatter som är cirka 16 veckor gamla och redo att flytta. De hittades tillsammans med sin mamma Sol i Helsingborg. 

 

 

Vuxna katter

 

Alice fångades in i Munka-Ljungby i augusti tillsammans med sina tre ungar. Ungarna har fått nya hem och nu vill även Alice hitta sitt hem! Alice var extremt skygg när hon fångades in, på endast ett par månader har hon utvecklats enormt och är med och leker och stödmatte kan klappa på henne. Vi gissar att Alice är cirka 2 år gammal. 

 

Gloria hittades utanför Helsingborg med sina tre ungar. De bor i ett gemensamt stödhem och alla fyra är redo att flytta till sina nya hem.

 

Vackra Sol, fångades in i Helsingborg i somras med sina fyra ungar. Sol är en försiktig tjej och behöver ett hem med tid och tålamod. 

 

Under 2 års tid hade denna stackars hemlösa katt kommit under de kalla vintermånaderna till ett industriområde i Helsingborg och då den inte lämnade området och synts till dagligen sedan flera månader tillbaka så hjälpte vi katten. När hon var fångad visade det sig vara en av våra TNRM katter ifrån ett annat område i Helsingborg. Katten heter Strimma och fick åka på nytt till veterinären och vaccineras och hälsoundersökas. Strimma var i jättefint skick och fick komma till ett av våra stödhem. Strimma är en skygg liten tjej som behöver dig med stort hjärta och tålamod.  

 

Nils söker efter ett nytt permanent hem som gårdskatt. Nils räddades förra året på Ringstorp i Helsingborg där vi hjälpte till med infångning. Han kom först till ett katthem men blev snabbt utdömd av don att han var förvildad och var inte välkommen längre hos dom. Vi fick därför hjälpa Nils därifrån och han kom till vårt akuthem och var inte alls förvildad. Därefter fick han ett hem på en gård på landet. Men där finns fler katter och Nils trivs inte med de andra katternas sällskap utan vill vara herre på täppan. Nils söker därför efter nytt hem på landet som gårdskatt där han får springa in och ut som han vill. Han är en mycket duktig jägare. Han är en mycket snäll och social och kelig katt. Helt tam och trygg. Nils är ca 4 år gammal. Han är kastrerad, vaccinerad, idmärkt, registrerad i skk, avmaskad, ohyresbehandlad och försäkrad i Agria. 

 

 

Nova & Harry söker efter ett gemensamt hem.

När de blev räddade hade de endast levt ett hemlöst liv på soptippen i Helsingborg. De är ca 3 år gamla nu. De är kastrerade, vaccinerade, idmärkta, registrerade i skk, avmaskade och ohyresbehandlade. De är lite blyga ännu men Harry är klappbar och de är mycket nyfika och framme av sig och är mycket busiga ungkatter. De är försäkrade i Agria. De bor tillsammans i stödhem och de hade gärna fortsatt sitt liv tillsammans. De är vana vid andra katter. De söker efter ett lugnt hem med mycket tålamod.

 

Aggy söker efter permanent stödhem.

Aggy ingick i ett TNRM projekt men försvann därifrån och sökte sig vidare till närliggande ridhus. Till en början var han väldigt skygg. Men med tid och tålamod så blev han en mycket tam och kelig katt. Han lever fritt i stallet och är TNRM katt där. Aggy visade sig snabbt inte va helt frisk. Han fick kliande sår på kroppen som utreddes. Han visade sig lida av atopi (allergi) och får immunterapi 1 gång i veckan. Han får även långtidsverkande kortison injektion ca var 2e-3e månad. Han är nyligen diagnotiserad med astma också och får kortison puffar dagligen. Allt detta står föreningen för. På senaste tiden har han även varit hos veterinären för andra skador förmodligen efter kattbråk. Aggy är en otroligt kelig och mysig knäkatt som älskar att kela och mysa i massor. Därför tycker vi nu det hade varit bättre för honom att få bli en riktig familjemedlem hos en familj som kan ge honom massor med kärlek som han så väl förtjänar. Som permanent stödhem står ni för mat, sand och dylikt och massor med kärlek. Föreningen står för hans veterinärkostnader och han har försäkringsfadder och är försäkrad i Agria. Aggy är även kastrerad, vaccinerad, idmärkt, registrerad hos skk, avmaskad och ohyresbehandlad. Finns du underbara kattmänniska där ute som vill hjälpa Aggy till ett bättre liv? Maila mer om dig och ditt hem

 

 

Vem kan hjälpa Freddy och ge honom ett eget hem?

Freddy söker fortfarande akut efter ett permanent stödhem. Ett ärende som kom in i mars månad år 2016 med 2 katter som levde hemlösa i en park i Helsingborg. Freddy var fullt tam och klappbar till sina matare. Freddy dök upp för några fåtal år sen som vuxen katt. Han är räddad och har blivit kastrerad, vaccinerad *2, idmärkt, registrerad hos skk, avmaskad och ohyresbehandlad. Freddy levde hemlös i en park i Helsingborg tillsammans med katten Farbror Melker som visade sig vara FIV positiv och därför ville vi även testa Freddy. Freddy har inte visat några symptom och är relativt ung och är i ett bra och fint skick. Men tyvärr visade han sig vara FIV positiv. Det finns många utekatter i Sverige som förmodligen bär på FIV men som inte är diagnostiserade med det. Många är säkert som Freddy i många år, symptom fria och relativt friska , det är den fasen då viruset etablerar sig men katten är kliniskt frisk och den fasen brukar vara i minst 3-5 år, man kan inte se på katten att den bär på viruset och man testar inte sina utekatter regelbundet för FIV i förebyggande syfte iheller. Så vilken ägd eller hemlös utekatt som helst kan bära på viruset och smitta andra katter med det utan att man vet om det. Vad är då FIV?
http://www.sva.se/djurhalsa/katt/infektionssjukdomar-katt/fiv-immunbristvirus-katt

Det är inte en zoonos och det smittar därför endast till andra katter och därför måste Freddy vara ensamkatt. Freddy är symptom fri i nuläget i sin sjukdom och han är i ett fint skick och han kan leva många år till innan han får något besvär av sin sjukdom. Tyvärr vet vi hur svårt det är att hitta hem till FIV positiva katter, dels för att man blir oftast avskräckt av att katten har en sjukdom och dels för att det kan kosta en del i veterinärkostnader, men vi som förening stöttar och finns här för tips och råd och vi står även för Freddys kostnader kring hans FIV sjukdom. Katter med FIV är lika underbara som andra friska katter och kan leva många år utan några sjukdoms tecken. Det som utmärker sig mest gentemot andra katter är att katter med FIV har ett sämre immunförsvar.

Vi hoppas där finns någon underbart fantastisk människa där ute som i framtiden kan bortse från Freddys virus och som vill älska honom för den underbara kattindivid som han är trots att han har en virussjukdom. Är du den människan? Freddy har blivit en mycket kelig och tam och social katt som älskar närhet och mycket kel. Han söker efter ett lugnt hem utan småbarn. Freddy har försäkringsfadder och är försäkrad i Agria.

 

Katter på rymmen!

Älskade Selma och Zina försvann från sitt gemensamma stödhem, Krukmakaregatan Lomma, Malmö. Uppdatering 2018-10-05: Zina och Selma är fortfarande på rymmen i Malmö!
Rufus (rakad päls på fotot, annars långhårig).
Anna
Ove (t.v)
Rufus, Anna och Ove har försvunnit från Florshult, Örkelljunga kommun. Någon som vet var de befinner sig nu? Maila, katter.hbg@outlook.com 
Fortfarande försvunna: 181005
Busen
Busen försvann mellan Tullstorp och Vadensjö, Landskrona kommun. Har ni sett henne? Maila katter.hbg@outlook.com   Fortfarande försvunnen: 181005