Katter som söker hem

 

Är ni intresserad av att adoptera en katt från oss är ni välkomna att maila oss på,

katter.hbg@outlook.com 

Beskriv vilken katt ni blivit intresserad av och hur er levnadssituation ser ut. Därefter tar vi kontakt med er och vi kan då bestämma när ni kan hälsa på katten i stödhemmet. Känns allt rätt efter besöket och ni väljer att adoptera kommer vi att skriva ett adoptionskontrakt med er och hur avgiften ska betalas. 

 

Adoptionsavgifter

För att vi ska kunna fortsätta hjälpa andra katter tar vi ut en adoptionsavgift på 1500 kr. 

 

Kattungar

 

 

Minella (hona t.h) är runt 8 månader gammal och hittades utanför Helsingborg med sin mamma Gloria och syskon. Hon är en levnadsglada liten katt som söker efter sitt hem tillsammans med sin mamma Gloria.

 

Vuxna katter

Chaplin fångades in på ett industriområde i Helsingborg. Han är en försiktig gosse som behöver tid och tålamod. 

 

 

Goliat är en stor hankatt som fångades i Kattarp. Vid infångandet märktes att han hade problem med sin andning och har fått diagnosen astma. Han får kortisontablett för detta. Den senaste tiden har han utvecklats och blivit en riktig kelgris. 

 

Katla fångades in på ett industriområde i Helsingborg i december. Han bor i stödhem och har nu börjat lita på människor.

 

Tengil fångades in på ett industriområde i Helsingborg där han synts ca 1 år. Han är en stor lugn kille som behöver komma till ett hem för att blomma ut. 

 

Ringo fångades i Revingehed och tanken var att han skulle släppas tillbaka som Tnrm katt. När han kom till veterinären hade han jättekraftig öronskabb och behövde bli medicinerad för detta så han fick stanna kvar i sitt stödhem. Ringo tycker om klappar, gos och ligga under madrassen <3 

 

 

Reeva fångades in i Revingehed under hösten 2018. Hon är cirka 2 år gamla och är en försiktig liten tjej.  

 

 

Gloria (t.v) hittades utanför Helsingborg med sina tre ungar. Två av ungarna har fått ett gemensamt hem och nu söker Gloria och Minella efter sitt gemensamma hem. 

 

 

Sam fångades in vid Fredriksdal i helsingborg i januari. Han är ca 2-3 år. Fortfarande lite skygg men busig och nyfiken.

 

Nils söker efter ett nytt permanent hem som gårdskatt. Nils räddades förra året på Ringstorp i Helsingborg där vi hjälpte till med infångning. Han kom först till ett katthem men blev snabbt utdömd av don att han var förvildad och var inte välkommen längre hos dom. Vi fick därför hjälpa Nils därifrån och han kom till vårt akuthem och var inte alls förvildad. Därefter fick han ett hem på en gård på landet. Men där finns fler katter och Nils trivs inte med de andra katternas sällskap utan vill vara herre på täppan. Nils söker därför efter nytt hem på landet som gårdskatt där han får springa in och ut som han vill. Han är en mycket duktig jägare. Han är en mycket snäll och social och kelig katt. Helt tam och trygg. Nils är ca 4 år gammal. Han är kastrerad, vaccinerad, idmärkt, registrerad i skk, avmaskad, ohyresbehandlad och försäkrad i Agria. 

 

 

 

Nova och Harry får nu stanna som permanenta stödhemskatter i hemmet!!

Nova & Harry söker efter ett gemensamt hem.

När de blev räddade hade de endast levt ett hemlöst liv på soptippen i Helsingborg. De är ca 3 år gamla nu. De är kastrerade, vaccinerade, idmärkta, registrerade i skk, avmaskade och ohyresbehandlade. De är lite blyga ännu men Harry är klappbar och de är mycket nyfika och framme av sig och är mycket busiga ungkatter. De är försäkrade i Agria. De bor tillsammans i stödhem och de hade gärna fortsatt sitt liv tillsammans. De är vana vid andra katter. De söker efter ett lugnt hem med mycket tålamod.

 

 

Vem kan hjälpa Freddy och ge honom ett eget hem?

Freddy söker fortfarande akut efter ett permanent stödhem. Ett ärende som kom in i mars månad år 2016 med 2 katter som levde hemlösa i en park i Helsingborg. Freddy var fullt tam och klappbar till sina matare. Freddy dök upp för några fåtal år sen som vuxen katt. Han är räddad och har blivit kastrerad, vaccinerad *2, idmärkt, registrerad hos skk, avmaskad och ohyresbehandlad. Freddy levde hemlös i en park i Helsingborg tillsammans med katten Farbror Melker som visade sig vara FIV positiv och därför ville vi även testa Freddy. Freddy har inte visat några symptom och är relativt ung och är i ett bra och fint skick. Men tyvärr visade han sig vara FIV positiv. Det finns många utekatter i Sverige som förmodligen bär på FIV men som inte är diagnostiserade med det. Många är säkert som Freddy i många år, symptom fria och relativt friska , det är den fasen då viruset etablerar sig men katten är kliniskt frisk och den fasen brukar vara i minst 3-5 år, man kan inte se på katten att den bär på viruset och man testar inte sina utekatter regelbundet för FIV i förebyggande syfte iheller. Så vilken ägd eller hemlös utekatt som helst kan bära på viruset och smitta andra katter med det utan att man vet om det. Vad är då FIV?
http://www.sva.se/djurhalsa/katt/infektionssjukdomar-katt/fiv-immunbristvirus-katt

Det är inte en zoonos och det smittar därför endast till andra katter och därför måste Freddy vara ensamkatt. Freddy är symptom fri i nuläget i sin sjukdom och han är i ett fint skick och han kan leva många år till innan han får något besvär av sin sjukdom. Tyvärr vet vi hur svårt det är att hitta hem till FIV positiva katter, dels för att man blir oftast avskräckt av att katten har en sjukdom och dels för att det kan kosta en del i veterinärkostnader, men vi som förening stöttar och finns här för tips och råd och vi står även för Freddys kostnader kring hans FIV sjukdom. Katter med FIV är lika underbara som andra friska katter och kan leva många år utan några sjukdoms tecken. Det som utmärker sig mest gentemot andra katter är att katter med FIV har ett sämre immunförsvar.

Vi hoppas där finns någon underbart fantastisk människa där ute som i framtiden kan bortse från Freddys virus och som vill älska honom för den underbara kattindivid som han är trots att han har en virussjukdom. Är du den människan? Freddy har blivit en mycket kelig och tam och social katt som älskar närhet och mycket kel. Han söker efter ett lugnt hem utan småbarn. Freddy har försäkringsfadder och är försäkrad i Agria.

 

Katter på rymmen!

Älskade Selma och Zina försvann från sitt gemensamma stödhem, Krukmakaregatan Lomma, Malmö. Uppdatering 20190303: Zina och Selma är fortfarande på rymmen i Malmö!
Anna
Ove (t.v)
Anna och Ove har försvunnit från Florshult, Örkelljunga kommun. Någon som vet var de befinner sig nu? Maila, katter.hbg@outlook.com 
Fortfarande försvunna: 190303
Busen
Busen försvann mellan Tullstorp och Vadensjö, Landskrona kommun. Har ni sett henne? Maila katter.hbg@outlook.com   Fortfarande försvunnen: 190303